Vrei sa cumperi o maimuta?

Acum cateva zile am intrat fara sa vreau intr-o discutie cu 2 prieteni de-ai mei, discutie legata de investitii financiare, actiuni si alte astfel de afaceri care iti aduc instant o rata de conversie a investitie de 50% – 100%.     Discutiile intre ei doi erau foarte aprinse si vazand pasivitatea mea legata de subiect, am fost intrebata suav : „Tu in ce afaceri financiare iti investesti banii? „ . Raspunsul meu a venit rapid si neasteptat pentru ei ” Nu investesc in afaceri financiare „.

Au stat putin si s-au uitat unul la altul dupa care unul dintre ei m-a intrebat ” Dar in ce investesti? „ . „Investesc doar in 2 lucruri : investesc in mine si investesc in visul meu „.  Dupa cateva minute de confuzie , in care nu stiau daca eu vorbesc serios sau nu, daca sunt normala la cap sau am nevoie de tratament, curiozitatea a razbit si intrebarea urmatoare flutura pe buzele unuia dintre ei : ” Si ce profit iti aduc investitiile astea? „

„Este foarte simplu „, am raspuns eu, „Investitia in propria-mi persoana….nici nu pot sa calculez cate zerouri are profitul rezultat din ea, iar fara investitia asta in propria-mi persoana , nu s-ar fi nascut visul actual si nu ar fi aparut in mintea mea toate ideile minunate care mi-au venit si din a caror aplicare am deja o rata de conversie de peste 400% …..si idei mai am ….si mai vin… „

Evident ca raspunsul meu nu a fost inteles si dupa alte cateva minute de tacere am picat de acord cu totii sa schimbam subiectul si sa vorbim despre cu totul alte lucruri accesibile tuturor.

Intamplarea asta mi-a adus aminte de o povestioara draguta peste care am dat candva, cautand, evident, altceva.

Se spune ca odata, un englez, nu mai stiu exact numele lui, dar nu este relevant pentru poveste, il putem numi pur si simplu Tom, a ajuns cu afacerile lui in Guatemala ( iarasi numele tarii este o pura coincidenta). Si-a cumparat Tom al nostru, o casa, a facut cunostinta cu vecinii, s-a imprietenit cu ei si observand ca exista multe maimute prin imprejurimi, le face intr-o zi, vecinilor, o oferta de cumparare a fiecarei maimute pe care ei o prind, cu 10 $.

Vecinii fug repede sa prinda maimutele si sa isi incaseze banii, pana cand intr-o zi vin si spun ca nu mai exista maimute de prins. Atunci Tom le spune ca ofera 20 $ pentru fiecare maimuta prinsa si adusa.

Vecinii dau iarasi navala prin paduri si reusesc sa prinda si alte maimute. Tom ridica oferta la 25 $ pentru o maimuta prinsa , iar vecinii, istoviti, se declara neputinciosi.

Ei sustin ca nu mai exista nici o maimuta in padure si ca daca Tom mai vrea maimute, nu are decat sa se duca sa si le prinda singur.

Tom ridica oferta per maimuta la 50 $ dupa care este nevoit sa plece temporar, din tara, cu afaceri in alta parte.

Intre timp, baiatul sau, David, le spune vecinilor ca ar putea sa le vanda el toate maimutele deja din cusca pentru 35 $ fiecare si cand tatal lui se va intoarce in oras, ei i le-ar putea revinde acestuia contra a cei  50$ promisi de acesta. Zis si facut, cumparara vecinii toate maimutele si ………de atunci nimeni nu a mai auzit de Tom si David

Cam asa si cu investitiile astea financiare.

 Vrei sa cumperi o maimuta?……… ca eu una NU. Prefer cele 2 investitii ale mele.

Daca ti-a placut acest articol, da-mi de stire pe pagina mea de Facebook. Si….. daca ai prieteni care gandesc similar ca tine, mi-ar face placere daca ai share-ui acest articol cu ei. Multumesc!  

Comentarii

Formular contact

Nu suntem prin preajma acum, dar ne poti trimite un e-mail si revenim noi cu raspunsul in cel mai scurt timp posibil.