Adevaratul Motiv pentru care Antreprenorii de Succes Incalca Regulile

 

De la adopta o mentalitate axata intai pe profit, la a actiona in ciuda fricii, antreprenorii demoleaza constant mituri despre cum ar trebui sa faci ca sa ai succes construindu-ti o afacere de brand personal.

Evident apare intrebarea : De ce, cei mai de succes antreprenori, par mereu ca incalca regulile?

Ai crede ca stii deja raspunsul: sa obtina rezultate diferite, mai bune, nu-i asa? sa obtina recunoastere si statut de pe urma ideilor lor minunate?

Ei bine…da, cateodata!. Dar doar uneori. Motivul real pentru a incalca regulile este unul mult mai simplu….. si mult mai complex. Well, yes. Sometimes. But that’s only part of the story. The real reason to break the rules is much simpler…and much more complex.

NU EXISTA reguli!!!

Cred ca toti stim acest lucru pana la urma, insa mai nimeni nu credem cu adevarat. Pana la urma trebuie sa existe ceva reguli, nu? trebuie sa existe o autoritate ceva care sa ne spuna ce avem voie sa facem in afacerea noastra si daca cineva face altfel , primeste toata atentia.

Nu.

Este vorba din nou de Matrix.

There is no spoon

…. si deci nici o regula. Atunci cand iti gasesti tribul propriu, poti face orice vrei in ce mod vrei .

Vorbesc serios. In fapt, pun pariu ca, cu cat mai multe reguli gasesti si incepi sa urmezi, cu atat mai dificil iti va fi sa ai succes in afaceri.

Nu ma intelegeti gresit. Nu trebuie sa ai o idee de-a dreptul nebuneasca si complet noua ca sa te poti califica pentru pozitia” nu respecta regulile”. Nu conteaza ce tip de afacere vrei sa cresti, ceea ce de fapt vreau sa intelegi este ca trebuie sa iti construiesti afacerea in stilul tau. Chiar si daca exista reguli (dar nu exista) care nu se aplica la tine.

Ei bine…si ce fac acum?

Pot sa inteleg de ce regulile sunt o idee atat de confortabila. te fac sa te simti in siguranta atunci cand iei in considerare un lucr atat de important cum ar fi construirea sau dezvoltarea unei afaceri si te face sa crezi ca daca respecti regulile, succesul este garantat.

Ei bine, asta nu este posibil, prieteni. Nimeni care a avut succes dincolo de gandurile sale cele mai indepartate, nu a ajuns acolo, stand pe scaun sau pe pat intins si intrebandu-se ” Ce spun regulile despre lucrul asta? Va inchipuiti cum ar fi fost daca lui Steve Jobs i-ar fi pasat de ce fac si cum fac ceilalti?

Asta inseamna ca data viitoare cand esti pus in fata luarii unei decizii majore, sunt foarte mici sanse sa o iei pe cea care trebuie daca incepi sa google-esti dupa ” Ce trebuie sa fac cu privire la X?” sau ” Cum face [antreprenorul X] sa Y?” veti gasi o gramada de informatii valoroase despre cum fac altii , ceea ce este ok in contextul inspiratiei dar nu va sfatuiesc sa faceti doar pentru ca ei au facut-o, le-a iesit si acum au scris despre acel lucru.

Ei au gasit o cale care functioneaza pentru ei si acest lucru este extraordinar , dar nimeni nu poate prognoza cat de mult succes vei putea obtine tu facand exact aceleasi lucruri.

In schimb incearca asta : atunci cand trebuie sa iei o decizie… ia decizia si atat. In felul asta ea devine regula ta.

Prea simplu? Exact asta-i treaba!

Singurul mod de a te simti confortabil luand decizii este sa le iei, si cu cat dezvolti mai mult acest muschi , cu atat mai mult devii o autoritate in mediul tau. si apoi, daca te bazezi pe regulile altora pentru a lua deciziile pentru tine, nu iti mai construiesti pripria afacere, nu? O construiesti pe a lor.

Un exercitiu de gandire

Data viitoare cand dai peste un articol despre cineva care a incalcat regulile, intreaba-te mai intai despre ce regula este vorba. Am facut si eu exercitiul asta de cateva ori si m-am surprins deseori razand cu gura pana la urechi constientizand ca de fapt acea regula nu exista. Cand Bezos a creat compania Amazon, exista regula, “Nu crea o companie online?” Bineinteles ca nu, desi povestea lui este creata in jurul acestei idei. Nu exista aceasta regula pentru ca nu exista contextul pentru ea mai intai.

Acelasi lucru este valabil si pentru voi. orice decizie iei, ea devine regula. Si setul tau specific de reguli functioneaza pentru tine si pentru nimeni altcineva.

Daca ti-a placut acest articol, da-mi de stire pe pagina mea de Facebook. Si….. daca ai prieteni care gandesc similar ca tine, mi-ar face placere daca ai share-ui acest articol cu ei. Multumesc! 

Comentarii

Formular contact

Nu suntem prin preajma acum, dar ne poti trimite un e-mail si revenim noi cu raspunsul in cel mai scurt timp posibil.